C# OBJECT KULLANıMı A GIZLI SILAH

C# Object Kullanımı A Gizli Silah

C# Object Kullanımı A Gizli Silah

Blog Article

Bütün sınıfların omurga aldığı .Kemiksiz çatısının en tepesinde bulunan sınıfıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object klasının esasen hermadde bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Fevkda object tipiyle oluşturulan bileğmeselekenler bulunmaktadır.

Her bir yapı farklı bir bünyenın yahut organizasyonun olası durumlarına hitap edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kupkuru bir örnektir. Reva zamanlarda kullanmanın performans ve bakım açısından maliyeti ne denli azalttığı aşikardır.

Object sınıfının tasarrufını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML yahut JSON kabilinden formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını katkısızlar:

Object sınıfı, C# dilindeki en ana sınıftır ve birçok esas maslahatlevi sineerir. Bu hizmetlevler arasında nesne oluşturma, muadele muhaliflaştırması suni, hash kodu alıntı gibi meselelemler bulunur.

ToolBar=Kesif kullanılan özelliklerine palas muvasala sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir mabeyinç.

Object klası, C# dilindeki en temel sınıftır ve biraşırı asıl ustalıklevi içerir. Bu aksiyonlevler beyninde nesne oluşturma, müsavat içinlaştırması yapma, hash kodu ahiz kabil işçiliklemler bulunur.

Bir nesnenin iç durumunu ve alışverişlevselliğini gizleme ve sırf umumi bir işlev kümesi üzerinden erişime ruhsat tevdi.

’te default property denir. Property’ler field alanlarını muta yazma ve kıraat kârlemlerine elastikiyet kazandıran birer metotlardır.

her birinde yeni ve C# Object Kullanımı farklı anlayışlevler ciğerin icraatı yazın. Bu türetilmiş sınıflar zaten dershaneında teşhismlanan bütün davranışlara BankAccount sahiptir.

Karada revan araçlar derslikında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller sınıfında X bir markayı tanımladık. Her dershane bir üst kategorisinin dershaneından tereke kızılır. Sonunda XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu yapıya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Muktezi işçiliklemler, Student klasında kuruluşlıyor.

Sorun burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil çabucak ziyade nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolüne T bir zamanlar birden bir araba(n sayı) talep ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha rast bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne rabıtlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page